vrijdag 30 januari 2015

30 januari 2015

Het is al weer even geleden dat ik een bericht heb geschreven. Soms zijn er andere dingen die mijn aandacht vragen, maar vandaag heb ik me weer helemaal uitgeleefd. Ik ben aan de gang gegaan met de Blendabilities Markers. Voor mij waren die helemaal nieuw en ik ben dan ook eerst maar eens wat gaan proberen. Het resultaat was erg leuk, dus ben ik er vanmorgen serieus mee aan de slag gegaan.

Graag wil ik jullie aan de hand van foto's laten zien hoe het werkt en wat je er mee kunt maken.

Blendabilities Markers zijn stiften gevuld met inkt op alcoholische basis. Ze worden verkocht per drie. In een pakje zit een kleur in de tinten: licht, medium en donker.


Zoals je op de foto kunt zien zitten er twee punten aan elke kant van de stift. Een kleine en een wat grotere punt. Ik gebruik de kleine punt.

Eerst stempel je de stempel, die je wilt gaan inkleuren, op wit papier


Daarna ga je de stempel, in dit geval dus de bloem, inkleuren. Je begint met de donkerste stift en kleurt alleen het randje. Je doet dit bij 4 blaadjes. Je zou misschien denken, waarom niet de hele bloem, dat werkt toch efficienter. De stiften zijn op alcohol basis en als je de hele bloem doet is de inkt zover gedroogd dat je deze niet meer kunt mengen met de lichtere kleuren. Vandaar dus maar 4 blaadjes.



Nu pak je de medium stift en ga je langs de rode rand met een kleine ronddraaiende beweging en ga daarbij dan ook een stukje over de vorige rand heen, zodat de kleur mooi verloopt.


Daarna pak je de lichtste kleur en vult het blaadje verder op. Ook hier gebruik je weer ronddraaiende bewegingen en neem je de vorige kleur weer mee.


Als je dit gedaan hebt, doe je de volgende vier blaadjes en zo verder tot de hele bloem is ingekleurd.

Nu moet natuurlijk het hart van de bloem nog. Ik heb er voor gekozen om deze geel te maken en het middelste stuk met de donkere stift, de rand daarom heen met de middelste stift en de buitenste rand met de lichtste stift. Ook nu ben ik elke keer met ronddraaiende bewegingen ook een stukje over de vorige kleur gegaan zodat het mooi door loopt.



Ik heb er voor gekozen om de bloem op een losstukje papier te stempelen en heb de bloem toen hij klaar was uitgeknipt. Op een witte kaart heb ik drie blaadjes gestempeld en de bloem daar met stampin dimensials op geplakt zodat de bloem iets boven de kaart komt te liggen. Vervolgens heb ik de kaart afgwerkt met een stempel die ik op een los strookje papier heb gestempeld. De randen van dit stukje papier heb ik bewerkt met dezelfde rode inkt als waarmee ik de stempel heb gezet. Dit heb ik vervolgens ook weer met stampin demensials op de kaart geplakt. En zie hier het resultaat.


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe deze kaart gemaakt is. In de workshops van maart gaan we onder andere met deze stempel aan de slag en met de blendabilities markers.



Built for Free Using: My Stampin Blog

maandag 19 januari 2015

19 januari 2015

Gisteren heb ik mijn eerste workshop gegeven. Het was ontzettend leuk en gezellig en er zijn hele mooie kaarten gemaakt. Eerlijk gezegd was ik best zenuwachtig maar dat was achteraf helemaal niet nodig. Heb nu al zin om de volgende workshop te geven op 8 februari!

Zoals ik de vorige keer beloofd heb ben ik ook aan het expirimenteren geslagen met wat verjaardagskaarten die ook voor mannen geschikt zijn. Zelf vind ik het altijd moeilijk om "mannen" kaarten te maken. Maar het is me denk ik wel gelukt.

Het zijn drie kaarten geworden met dezelfde basis, maar toch elke keer anders. Voor deze kaarten heb ik de Celebration Today Stamping-set gebruikt.




Ben benieuwd hoe jullie deze vinden en wat jullie favoriet is....

Ik wens jullie nog een creative dat toe.

maandag 12 januari 2015

12 januari 2015

Sinds vrijdag ben ik wat grieperig, maar gisteren middag en vanmorgen heb ik toch wat kaartjes gemaakt. Het is zo heerlijk ontspannend om te doen. Ik wil jullie graag laten zien wat ik gemaakt heb.
De eerste twee kaarten heb ik gemaakt met de Celebrate today stamp set. Ik vind dit een geweldig leuke set om mee te werken omdat ik er echt alle kanten mee op kan. Met deze set heb ik ook nog een leuke kaart voor mannen in mijn hoofd, maar helaas moet ik nog even geduldig wachten tot ik mijn bestelling van Stampin-up binnen krijg, zodat ik alle materiaal daarvoor heb. Die houden jullie dus nog te goed.



De andere set waarmee ik ben gaan expirimenteren is de Big day stamping set. Deze set komt uit de Sale A Bration catalogus en kun je dus kiezen bij een bestelling van € 60. Met deze set wil ik nog wat meer kaarten maken dus ook daar krijg je nog meer van te zien.


Als je goed kijkt zie dat dat ik een schaal met een taart erop op de bruine kaart heb gestampeld als achtergrond. Helaas komt dit op de foto niet zo goed uit. 

Met deze twee sets ga ik in februari tijdens de workshops aan de gang. Zoals je kunt zien kun je hier hele leuke dingen mee doen.



woensdag 7 januari 2015

7 januari 2015

De vakantie is weer voorbij en het echte leven is weer begonnen. Gisteren was mijn eerste werkdag na de vakantie en het was druk en hectisch. Maar wel leuk om iedereen weer te zien en weer aan het werk te gaan. Door de drukte ben ik echter helemaal vergeten dat gisteren ook de twee nieuwe catalogi in gingen. Die heb ik dus net op de site geplaatst. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over de nieuwe producten als ik ben.

In het weekend heb ik nog wel wat gedaan en onder andere deze kaart gemaakt.


Deze kaart is gemaakt met de Lotus blossom stampset uit de Sale A Bration catalogus. Ik ben helemaal weg van deze stempel. Je kunt er zoveel kanten mee op en ik heb er dan ook al heel wat kaarten mee gemaakt. Meestal met een kleur bloem, maar ik vond drie kleuren ook wel een leuk effect geven.

De tweede kaart die ik jullie wil laten zien heb ik gisteren middag gemaakt. Ik moest even mijn hoofd leeg maken 's middags en ben toen toch nog even gaan zitten.


Het is een simpel kaartje geworden maar het effect vind ik wel erg leuk. De lampjes komen uit de You brighten my day stamp set, eveneens uit de Sale A Bration catalogus.

Ik hoop dat ik jullie weer wat geinspereerd heb. en wens jullie een hele fijne dag toe.

donderdag 1 januari 2015

1 januari 2015

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar wil ik jullie een heel creatief 2015 wensen. Ik hoop dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad.
De kerstvakantie stond bij mij in het teken van het uitproberen van de producten die ik aangeschaft hebt om mijn workshops te gaan geven. Een kleine greep uit wat ik gemaakt heb wil ik hier met jullie delen.

Deze kaart is gemaakt met de Flower Patch Stamp Set in combinatie met de Flower Fair Framelits Dies. Je kunt deze twee sets ook tegelijk bestellen en bespaart dan 15%. Het is een set waar je heel veel kanten mee op kunt en waar je je fantasie de vrije loop kunt laten. Om wat op gang te komen heb ik pintrest afgeschuimd op zoek naar inspiratie en die is er inmiddels volop.

Ook deze is gemaakt met dezelfde set. De kleuren die ik gebruikt heb komen allemaal uit de subtles collection.
Voor deze kaart heb ik de "lotus blossom stamp set" gebruikt. Dit is een set uit de Sale A Bration catalogus die 6 januari ingaat. Voor elke €60 die je besteedt aan producten uit de jaarlijkse catalogus en/of de zomer catalogus mag je een product uitzoeken uit de Sale A Bration catalogus. O.a. dus deze prachtige set. Ook deze kleuren komen uit de subtles collection.

Ik hoop dat jullie hierdoor ook geinspireerd raken om aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd wat jullie hier van vinden.